Over

Hallo, ik ben Saskia en woon in Antwerpen op de linkeroever van de schelde. In 2013 ben ik als hobby begonnen met zelf kleding te maken. Toen ik in mijn eerste projecten probeerde in elkaar te steken zag de internationale sewing community er totaal anders uit dan vandaag. Beter gezegd, het was er wel maar het moest nog allemaal openbloeien.

Het is fantastisch om te zien hoe van 2013 tot nu alles ongelooflijk veranderd is. We kopen patronen online, er zijn fantastische magazines en online platforms waar iedereen zijn zelfgemaakte kleding via hashtags op sociale media deelt. Kortom, we werden een grote familie.

Ik kan met geen pen beschrijven hoeveel ik heb geleerd van de online community. Ik had geen tijd om avondschool te volgen om te leren hoe ik zelf kleding moest maken, ik had geen tijd om naar een workshop te gaan. Maar dankzij de online community ging het wel, een hobby leren vanachter mijn computer, in het comfort van mijn eigen woonkamer.

Ik heb de laatste jaren vooral inspiratie gevonden in podcasts beluisteren zoals “love to sew”, “Uncut” en “Sewing out loud” … het lezen online magazines “Seamwork” en “The pattern pages “, en ik was geabonneerd op “Sew over it stitch school”. Het was allemaal ongelooflijk leerzaam en ondertussen heb ik mijn Engels grondig kunnen bijschaven.

De online community is vanzelfsprekend Engelstalig georiënteerd. Daarom wilde ik graag zelf een Nederlandstalige podcast maken. De naam, “Sewing Confidential” is gekozen met een dikke knipoog, hier bespreken wij Sewista’s alles vertrouwelijk tussen ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s