Wat kan je breien als beginner

Breien is het nieuwe mindfulness zag ik over laatst op sociale media verschijnen, dat zou best kunnen …

Ik las ook dat het zou helpen als je wil vermageren, omdat je zo geconcentreerd bent dat je vergeet te snoepen! Toch kunnen de eerste projecten best wel veel frustratie met zich meebrengen.

Op Facebook vind je een aantal groepen waar je met al je vragen terecht kan en ik heb zelf ondervonden dat er daar wel altijd iemand is die je kan helpen.

Ik ging op zoek naar patronen voor eenvoudige projecten en ontdekte zo dat de meeste merken van wol en winkels die wol verkopen een hele databank aan patronen hebben. Sommige delen alles gratis andere vragen een kleine vergoeding.

Vorige winter waagde ik mij aan mijn eerste project, een sjaal in dubbele boordsteek. Het was met vallen en opstaan maar ik kreeg het project toch volledig afgewerkt. Trots op mijzelf besliste ik om als tweede project iets te proberen dat wat meer uitdaging zou geven ” een muts “

De eerste muts heb ik niet afgewerkt, na lang proberen lukte het om de steken op te zetten op een rondbreinaald maar bij het passen bleek dat die veel te strak zat. Ik heb het breiwerk uitgetrokken en ging op zoek naar een nieuw patroon.

Het patroon dat ik uiteindelijk heb gemaakt vond ik op DROPS Design, Lifting Fog, dit patroon is gratis en ideaal voor beginners, gemaakt met driedubbel garen en een rondbreinaald.

Benodigdheden :

  • 1 draad DROPS Fabel, Kleur 912 Chocolate
  • 2 draden DROPS Brushed Alpaca Silk, Kleur 01 Naturel
  • Rondbreinaald nr 7, 40 cm
  • Rondbreinaald nr 8, 40 cm

Het resultaat kan je hieronder zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s